Isterband med persiljestuvad potatis

25 min
4
Isterband med persiljestuvad potatis
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 4 småländska isterband
  • 900 g nykokt potatis, i bitar
  • 1 stort knippe bladpersilja, grovhackad
  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4,5 dl gräddmjölk
  • 5 cm färsk pepparrot
  • 400 g hela, inlagda rödbetor
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Smält smör tills det slutar bubbla och tystnar. Lägg i vetemjöl och låt fräsa i 1 minut. Häll i gräddmjölk och låt få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar, lägg i den varma, nykokta potatisen, strö persiljan över och rör om.
  2. Dela isterbanden på längden, stek i lite smör på medelvärme. Servera med stuvad potatis, riven pepparrot och inlagda rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept