Helgrillad fläskfilé med aiolipotatissallad och krispiga grönsaker

30 min
4
Helgrillad fläskfilé med aiolipotatissallad och krispiga grönsaker
Foto: TV4
Från Mitt kök

En somrig rätt med grillat fläskkött, färskpotatissallad med aiolidressing och citronettgrönsaker.

6 juni 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 700 g fläskfile
  • salt och peppar

Potatissallad

  • 1 kg kokt färskpotatis
  • 1 liten rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk små kapris
  • 2 msk finhackad färsk timjan

Grönsaker

  • 1 bunte rädisor, halverade
  • 75 g sockerärtor, delade på längden
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök skuren i båtar

Citronette

  • 0,5 citron, saft och rivet skal
  • 2 msk dl olivolja
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Salta och peppra generöst.
  2. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt till sist potatis och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla fläskfilén runtom till den fått fin färg. Lägg utanför den direkta värmen och låt gå till innertermperatur 65 grader. Låt vila i minst 10 minuter.
  4. Skala gurkan. Dela på längden och kärna ur. Skär i skivor. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor. Vispa ihop alla ingredienser till citronetten och häll över grönsakerna.
  5. Skiva upp köttet och servera tillsammans med potatissallad och krispiga citronettgrönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept