Hamburgare med ananassalsa och chilimajonnäs

25 min
4
Hamburgare med ananassalsa och chilimajonnäs
Foto: TV4
Från Mitt kök

Högrevsburgare med salsa gjord på ananas, paprika, chili och koriander. Toppas med chilimajonnäs, ägg och avokado.

13 juni 2014
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 700 g nötfärs, gärna av högrev
  • salt och nymalen svartpeppar

Ananassalsa

  • 0,5 färsk mogen ananas
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 röd chili, ev urkärnad
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • 1 lime, pressad saft och riven zest
  • salt

Chilidressing

  • 4 msk majonnäs
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 2 msk ketchup

Till servering

  • 4 stora hamburgerbröd
  • 4 lösstekta ägg, sunny side upp
  • 1 avokado, i skivor
  • isbergssallad
  • skivade tomater
  • skivad rödlök

Gör så här

  1. Börja med salsan. Skala ananasen och ta bort mittstammen. Tärna ananas, paprika, chili och
    rödlök. Blanda med vitlök, limesaft och zest samt koriander. Smaka av med salt.
  2. Blanda alla ingredienserna till chilidressingen.
  3. Forma fyra burgare av nötfärsen. Salta och peppra burgarna och grilla ca 2 minuter per sida.
    Servera genast burgarna i bröden med salsan, chilimajonnäs och övriga tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept