Grillad chorizo med spansk potatissallad

30 min
4
Grillad chorizo med spansk potatissallad
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 600 g färskpotatis, kokt
  • 4 råa/färska chorizo
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 röda paprikor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl mandel, flagad och rostad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 silverlök, finhackad
  • 2 dl god olivolja
  • 0,75 dl rödvinsvinäger
  • 100 g babyspenat

Gör så här

  1. Potatisen ska kokas och sedan delas ner.
  2. Blanda dressingen genom att vispa ihop passerade tomater, vinäger och paprikapulver tillsammans med riven vitlök. Häll sedan på olja och vispa så det går ihop något, behöver inte binda som en majonnäs.
  3. Skär paprikan i ca 4-6 delar och skiva löken så tunt du kan.
  4. Blanda potatis och löken tillsammans med såsen och bladspenaten.
  5. Grilla korven och papriken på grillen, stick inte hål i korven innan. Då rinner fettet ut och börjar brinna, försök att hålla den hel på grillen. Grilla även paprikan tills den får färg och bli mjuk.
  6. Blanda ner paprikan i potatissalladen och toppa med rostad mandel, servera med grillad korv.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept