1 rejäl bunte gräslök, finhackad (gärna gräslöksblommor med om det finns)
700 g kycklinglårfilé, gärna med skinnet kvar
1 citron
salt
svartpeppar, nymalen
olivolja
Gör så här
Skala morötterna. Släng skalet. Fortsätt sen strimla morötterna med skalaren till fina strimlor. Lägg i en skål.
Lägg i rödlöken, timjan och häll på olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar, blanda runt försiktigt.
Lägg fårosten med turkisk yoghurt i en bunke och mixa med stavmixer till en slät kräm. Rör ner gräslök och smaka av med salt och många matskedar olivolja. Blanda.
Salta och peppra kycklinglårfilén, slå på lite olivolja samt rivet citronskal. Blanda runt och tänd grillen.
Grilla kycklinglårfilén till innertemperatur 70 grader. Servera genast med fårostkräm och morotsalladen.