Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

40 min
4
Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • smör och neutral olja att steka i
  • salt och peppar

Rotfrukter

  • 600 g potatis
  • 2 st stora morötter
  • 1 st stor rödlök
  • 2 st stora palsternackor
  • 3 msk neutral olja
  • 5 klyftor vitlök
  • salt och peppar

Sås

  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 tsk torkad dragon
  • 1 tsk honung
  • Några droppar citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan på kniven. Lägg alla rotfrukterna i en baklåtsklädd långpanna, ringla över oljan samt salta och peppra.
  3. Baka i ugnen i 35 minuter.
  4. Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  5. Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
  6. Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter.
  7. Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Traktörpannor från kända varumärken

Traktörpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept