Fläskfilé Africana

koket.se
Fläskfilé Africana
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Fläskfilé Africana

15 ingredienser

30 min

Fläskfilégryta med currystekt banan, jordnötter och grädde. En riktig klassiker från 70-talet.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g fläskfilé
  • 3 bananer
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl grädde
  • 2 msk curry
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • 1 dl jordnötter
  • smör, att steka i

Till servering

  • basmatiris, nykokt
  • jordnötter
  • rostade kokosflingor
  • mango chutney
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skiva i 2,5 cm skivor. Salta och peppra och bryn i smör på båda sidor. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan.
  2. Skär löken i tunna båtar och hacka vitlök. Stek till löken blir mjuk och brynt. Fös åt sidan av stekpannan.
  3. Skär bananerna på längden och dela sen i mitten. Stek bananerna i mitten på pannan, pudra med curry innan du vänder dem.
  4. Häll på grädde och fond. Låt få ett uppkok. Lägg i fläskfiléskivorna och låt bli genomvarma.
  5. Strössla på finhackad gräslök och jordnötter. Servera med ris, extra jordnötter, kokosflingor, mango chutney och sambal oelek.