Fläskfilé Africana

30 min
4
Fläskfilé Africana
Foto: TV4
Från Mitt kök

Fläskfilégryta med currystekt banan, jordnötter och grädde. En riktig klassiker från 70-talet.

5 mars 2015
30 min
4

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • 3 bananer
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl grädde
  • 2 msk currypulver
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • 1 dl jordnötter
  • smör, att steka i

Till servering

  • nykokt basmatiris
  • jordnötter
  • rostade kokosflingor
  • mango chutney
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skiva i 2,5 cm skivor. Salta och peppra och bryn i smör på båda sidor. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan.
  2. Skär löken i tunna båtar och hacka vitlök. Stek till löken blir mjuk och brynt. Fös åt sidan av stekpannan.
  3. Skär bananerna på längden och dela sen i mitten. Stek bananerna i mitten på pannan, pudra med curry innan du vänder dem.
  4. Häll på grädde och fond. Låt få ett uppkok. Lägg i fläskfiléskivorna och låt bli genomvarma.
  5. Strössla på finhackad gräslök och jordnötter. Servera med ris, extra jordnötter, kokosflingor, mango chutney och sambal oelek.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept