Fisktacos på torsk med pankoströbröd

20 min
4
20 min
4

Du behöver

Syrlig kålssallad

  • 1 litet sommarkålshuvud
  • 1 röd chili
  • 1 liten hel färsk lök
  • 1 lime, saft och rivet zest
  • 1 knippe koriander
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk neutral olja
  • salt och peppar

Guacamole

  • 2 avokado
  • 1 liten tomat
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 lime, pressad juice
  • salt

Panerad torsk

  • 400 g torsk
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • salt
  • neutral olja, till stekning

Till servering

  • tortillabröd

Gör så här

  1. Kålsallad
    Strimla kålen, kärna ur chilin och skiva tunt.
  2. Skiva löken tunt, även den gröna blasten.
  3. Lägg alla grönsakerna i en bunke och tillsätt limesaft, zest, vitlök, olja och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  4. Guacamole
    Kärna ur och skala avokadon. Mosa direkt på skärbrädan med en gaffel.
  5. Kärna ur tomaten och hacka.
  6. Blanda med avokado, vitlök och lime. Smaka av med salt.
  7. Panerad torsk
    Skär torsken i kuber. Salta och vänd sedan i mjöl.
  8. Vispa upp äggen och vänd fiskbitar i äggsmeten och till sist i panko.
  9. Stek i olja till gyllene och frasiga.
  10. Låt rinna av på hushållspapper.
  11. Servera genast den pankostekta fisken med kålsallad och guacamole i tortillabröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept