Falukorv ratatouille

koket.se
Falukorv ratatouille
Foto: tv4
Jennie Walldén KMTommy Myllymäki 2016
Jennie Walldén KMTommy Myllymäki 2016

Falukorv ratatouille

14 ingredienser

30 min

Piffa upp falukorven med dijonsenap och vällagrad ost. Servera med en ratatouille och valfria gryn.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g falukorv
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd paprika
  • 0,5 aubergine
  • 1 zucchini, liten
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 krm strösocker
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 200 g vällagrad ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250°C.
  2. Skiva falukorv i 1 cm tjocka skivor. Bre ett tunt lager dijonsenap på alla skivorna och lägg omlott i en gratängform.
  3. Hacka alla grönsakerna i små tärningar. Stek lök och paprika med vitlök i olivolja på medelvärme till de är mjuka. Höj sedan värmen och tillsätt zucchini och aubergine och låt steka med till de blivit mjuka.
  4. Häll sedan på tomatkross, timjan och en nypa socker. Salta och peppra. Låt koka upp.
  5. Häll grönsaksröran över falukorven och toppa med ost.
  6. Gratinera i ugnen i 10 minuter till osten smält och fått lite färg. Servera med kokt bulgur eller couscous.