Bulgursallad med grillad halloumi och grönsaker

koket.se
Bulgursallad med grillad halloumi och grönsaker
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Bulgursallad med grillad halloumi och grönsaker

16 ingredienser

En matig vegetarisk sallad med bulgur, grillad halloumiost, vattenmelon, babyspenat och mynta. Servera med oliver och en krämig citron- och vitlöksdressing.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 dl bulgur
  • 2 förp halloumiost
  • 10 körsbärstomat, halverade
  • 1 rödlök, i tunna skivor
  • 65 g babyspenat
  • 300 g vattenmelon, i tärningar
  • 0,25 gurka, i små tärningar
  • 1 kruka färsk mynta, grovhackad
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl kvarg 10 %
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 citron, rivet zest och saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt förpackningsanvisning. Låt svalna.
  2. Rör samman kvarg, citronzest, citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Blanda samman den kokta bulguren med alla grönsaker. Häll på olivolja, vinäger, salta och peppra. Blanda försiktigt ihop.
  4. Grilla halloumin i 1 cm tjocka skivor. Skär skivorna mitt itu och lägg överst på salladen.
  5. Strössla oliver och mynta över. Servera genast med den kalla såsen.