Bulgursallad med grillad halloumi och grönsaker

4 - 6
Bulgursallad med grillad halloumi och grönsaker
Foto: TV4
Från Mitt kök

En matig vegetarisk sallad med bulgur, grillad halloumiost, vattenmelon, babyspenat och mynta. Servera med oliver och en krämig citron- och vitlöksdressing.

23 juni 2014
Visa mer
4 - 6

Du behöver

  • 3 dl bulgur
  • 2 pkt halloumi
  • 10 cocktailtomater, halverade
  • 1 liten rödlök i tunna skivor
  • 65 g färsk babyspenat
  • 300 g vattenmelon i tärningar
  • 0,25 gurka, i små tärningar
  • 1 bunt färsk mynta, grovhackad
  • 1 näve kalamataoliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinvinsvinäger
  • 2,5 dl kvarg (10%)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, rivet zest och saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt förpackningsanvisning. Låt svalna.
  2. Rör samman kvarg, citronzest, citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Blanda samman den kokta bulguren med alla grönsaker. Häll på olivolja, vinäger, salta och peppra. Blanda försiktigt ihop.
  4. Grilla halloumin i 1 cm tjocka skivor. Skär skivorna mitt itu och lägg överst på salladen.
  5. Strössla oliver och mynta över. Servera genast med den kalla såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept