Bifftacos med grön salsa

25 min
4
Bifftacos med grön salsa
Foto: TV4
Från Mitt kök

En lyxigare variant på tacos med ryggbiff och hemgjord tacokrydda. Servera med egen salsa, sallad och avokado.

2 februari 2015
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 600 g ryggbiff, strimlad
  • olja och smör, att steka i

Kryddblandingen

  • 2 tsk chilipeppar
  • 1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 salt
  • 0,5 tsk råsocker
  • nymalen svartpeppar

Salsa

  • 3 gröna eller gula tomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 4 salladslökar
  • 2-3 gröna chilifrukter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lime, rivet zest och saft
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Till servering

  • 2 avokado, i skivor
  • 1 huvud cosmopolitansallad, plockat
  • 2 dl crème fraiche
  • ev tortillas eller hårda tacoskal

Gör så här

  1. Börja med salsan. Kärna ur chilin. Finhacka chili, tomater, salladslökar, korianderstjälkar och blad (spara några blad till garnering) och blanda. Tillsätt vitlök, limezest och strösocker. Smaka av med limesaft och salt. Ställ åt sidan för att dra åt sig av smakerna.
  2. Rubba köttet med kryddorna och stek i smör och olja, ca 1 minut per sida alternativt skär köttet i strimlor och stek hastigt i stekpannan tillsammans med alla kryddorna - välj den tekniken som passar er. Låt köttet vila i 5 minuter om ni steker skivorna hela. Skiva köttet tunt och servera i salladsblad (eller tortillabröd eller tacoskal) med salsan, avokado och crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept