Flickornas fisksoppa med lax och kräftstjärtar

Flickornas fisksoppa med lax och kräftstjärtar
Foto: TV4

Du behöver

Fisk- och skaldjurssoppa

  • 4 st portionsbitar av laxfilé
  • smör
  • 1 st gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk fryst röd chili, hackad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt cremefraiche
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 msk fiskfond
  • 1 msk fryst basilika, hackad
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 0,5 dl kräftlag (häll bort resterande)

Knäckebröd

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl sesamfrö
  • 0,75 dl solrosfrö
  • 0,25 dl pumpafrö
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl kokande vatten
  • lite flingsalt

Gör så här

  1. Fisksoppa
    Hacka lök, purjolöken, chili och pressa i vitlök.
  2. Låt fräsa en kort stund.
  3. Tillsätt vitt vin, crème fraiche, körsbärstomater, fiskfond, basilika, svartpeppar samt kräftlagen och sjud i cirka 15 minuter.
  4. Skär laxfiléer i tärningar och låt sjuda i 7 minuter.
  5. Häll i kräftstjärtarna precis före servering.
  6. Servera med en klick crème fraiche och en bit knäcke.
  7. Knäckebröd
    Rör ihop alla torra ingredienser.
  8. Häll sedan i det kokande vattnet.
  9. Bred ut på ett bakplåtspapper.
  10. Strö över lite flingsalt och grädda i cirka 1 timme på 150 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept