Stekt falukorv med primörer

Stekt falukorv med primörer
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Stekt falukorv med primörer

12 ingredienser

30 min

Falukorv med senapsstuvade primörer från Dalarna. Serveras med nybakat knäckebröd.

Ingredienser

portioner
  • 500 g falukorv
  • 200 g morot
  • 200 g potatis
  • 200 g gul lök
  • 200 g blomkål
  • 2 dl grädde
  • 1 dl öl
  • 2 msk senap
  • salt
  • peppar
  • 20 g smör
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Skala och dela primörerna i stora bitar.
  2. Koka primörerna tills dem är mjuka igenom.
  3. Skiva falukorven och stek skivorna i smör på hög temperatur.
  4. Reducera ölen på låg värme tills hälften återstår.
  5. Slå på grädde och smaka av med senap, salt och peppar.
  6. Lägg de kokt primörerna i senapsstuvningen och vänd runt, servera med falukorven och knaprigt knäckebröd.