Maltbröd

Maltbröd
Foto: TV4

Baka ett väldoftande maltbröd med fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin.

Kasta in ett glasvatten under plåten samtidigt som ni stänger ugnen, det ger bröden en fin yta.

11 maj 2011

Du behöver

  • 66 cl öl
  • 50 g jäst
  • 1,5 l rågsikt
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk anis
  • 2 msk kummin
  • 4 st rosmarinkvistar, färska

Gör så här

  1. Rosta fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin i en het panna.
  2. Mortla eller mixa sedan ner dem grovt.
  3. Börja med att jobba ut jästen i ölen.
  4. Blanda sedan kryddorna i rågsikten och blanda med ölen och jästen.
  5. Låt jäsa i 45 minuter.
  6. Baka ut fem små limpor och låt jäsa i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Baka sedan av i ugnen 14-16 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept