Maltbröd

Maltbröd
Foto: TV4
Från Mitt kök

Baka ett väldoftande maltbröd med fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin.

Kasta in ett glasvatten under plåten samtidigt som ni stänger ugnen, det ger bröden en fin yta.

Kolla in flera recept från

Mitt kök



11 maj 2011
Visa mer

Du behöver

  • 66 cl öl
  • 50 g jäst
  • 1,5 l rågsikt
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk anis
  • 2 msk kummin
  • 4 st rosmarinkvistar, färska

Gör så här

  1. Rosta fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin i en het panna.
  2. Mortla eller mixa sedan ner dem grovt.
  3. Börja med att jobba ut jästen i ölen.
  4. Blanda sedan kryddorna i rågsikten och blanda med ölen och jästen.
  5. Låt jäsa i 45 minuter.
  6. Baka ut fem små limpor och låt jäsa i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Baka sedan av i ugnen 14-16 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept