Jordärtskockssoppa med morot

30 min
4
Jordärtskockssoppa med morot
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 0,5 kg morot
  • 0,5 kg jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist färsk ingefära, riven färsk
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk citronsaft
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk smör

Smördegspinnar

  • 200 g smördeg
  • 1 st äggula
  • 2 msk vallmofrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Skala lök, vitlök, morot och jordärtskocka, riv ner i en kastrull med hjälp av ett rivjärn.
  3. Svetta i en kastrull med smör, lagerblad och dragon.
  4. Slå på buljong och koka i 20 minuter.
  5. Smördegspinnar
    Kavla ut smördegen, picka med en gaffel och pensla med äggula.
  6. Skär 2 cm tjocka remsor.
  7. Strö vallmofrön, salt och peppar jämnt över.
  8. Ta smördegsremsorna en och en och snurra ihop till långa pinnar, lägg på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i 10-15 minuter.
  9. Servering
    Smaka av soppan med salt och citronsaft.
  10. Servera med en klick crème fraiche i tallriken och smördegspinnarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept