Jordärtskockssoppa med morot

30 min
4
Jordärtskockssoppa med morot
Foto: TV4
Från Mitt kök

Soppa på jordärtskockor och morot med smak av ingefära och dragon. Servera med krispiga smördegspinnar till.

Se fler recept från

Mitt kök


30 november 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 0,5 kg morot
  • 0,5 kg jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist färsk ingefära, riven färsk
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk citronsaft
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk smör

Smördegspinnar

  • 200 g smördeg
  • 1 st äggula
  • 2 msk vallmofrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Skala lök, vitlök, morot och jordärtskocka, riv ner i en kastrull med hjälp av ett rivjärn.
  3. Svetta i en kastrull med smör, lagerblad och dragon.
  4. Slå på buljong och koka i 20 minuter.
  5. Smördegspinnar
    Kavla ut smördegen, picka med en gaffel och pensla med äggula.
  6. Skär 2 cm tjocka remsor.
  7. Strö vallmofrön, salt och peppar jämnt över.
  8. Ta smördegsremsorna en och en och snurra ihop till långa pinnar, lägg på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i 10-15 minuter.
  9. Servering
    Smaka av soppan med salt och citronsaft.
  10. Servera med en klick crème fraiche i tallriken och smördegspinnarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept