Fläskfilé med hasselbackspotatis

Fläskfilé med hasselbackspotatis
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg fast potatis, skalad
  • 2 msk ströbröd
  • 100 g smör
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 st vitlök, riven
  • 1 kg fläskfilé
  • 100 g röda steklökar
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl crème fraiche
  • smör till stekning
  • kalvfond

Gör så här

  1. Hasselbackspotatis
    Blanda ströbröd med smör, cayennpeppar, paprikapulver och riven vitlök.
  2. Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träslev eller på två ätpinnar så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.
  3. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form och fördela smöret över. Ugnsbaka hasselbackspotatisen i 230 grader i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Fläskfilémedaljonger i krämig senapssås
    Skala lökarna och och stek med smör, salta.
  5. Putsa bort senor och dela ner fläskfilén i fyra lika stora bitar, salta och peppra väl.
  6. Stek tillsammans med lökarna på alla sidor.
  7. Slå på vitt vin och låt det reducera ner till hälften.
  8. Tillsätt senap och crème fraiche och låt sjuda under lock på svag värme i 15 minuter.
  9. Smaka av med salt och servera fläskfilén med sås och steklök med hasselbackspotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept