7 sorters kakor på samma deg

7 sorters kakor på samma deg
Foto: TV4
Från Mitt kök
Jul

En klassiker vid fikastunden! Baka ut 7 sorter från en och samma grunddeg.

Se fler recept från

Mitt Kök

.

21 december 2011
Visa mer

Du behöver

Kakor, grunddeg

  • 4 st ägg
  • 320 g florsocker
  • 160 g mandelmjöl
  • 500 g smör
  • 880 g mjöl

Smaksättning

  • 1 ask hallon
  • 1 dl mandelflarn
  • 1 msk kanel
  • 1 msk citronzest
  • 1 msk kardemumma
  • 2 msk blåbärssylt
  • 0,5 dl choklad, 72% hackad

Gör så här

  1. Grunddeg
    Smält smöret.
  2. Vispa ägg och florsocker.
  3. Vispa ner det smälta smöret i äggblandningen.
  4. Sikta ner mjöl och blanda till en jämn deg.
  5. Dela upp degen i sju lika stora delar.
  6. Smaksättning
    Smaksätt alla sju degarna med de olika fyllningarna genom att blanda ner i degarna.
  7. Låt degarna vila i kylskåp i 3 timmar.
  8. Sätt ugnen på 175 grader.
  9. Förbered fyra plåtar med bakplåtspapper.
  10. Rulla degarna till långa och smala korvar, skär centimeterstora bitar och rulla dem till bollar.
  11. Tryck försiktigt på bollarna så de blir platta på plåten.
  12. Baka i cirka 5-10 minuter och låt kakorna svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept