Lammfärsbiffar med schalottenlöksås

Lammfärsbiffar med schalottenlöksås
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lammfärsbiffar med schalottenlöksås och ljummen sallad. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök


8 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 4 st schalottenlök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • 0,5-1 msk kalvfond
  • Skal och saft av en liten citron
  • 0,5 dl finhackad färsk persilja
  • Salt,vitpeppar, svartpeppar
  • 3 st normalstora morötter, hyvlade remsor
  • 1 st fänkål, strimlad
  • 4 st pärllökar, delade i halvor
  • 2 msk smör
  • Saft av 0.5-1 citron
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 3-4 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl kokvatten från grönsakerna
  • steksky
  • grädde
  • 1 dl röda vinbär
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Blanda lammfärs och ingredienserna väl.
  2. Låt den vila en liten stund.
  3. Koka fänkål och pärllök ca 5 minuter i saltat vatten innan morotsremsorna läggs i för ytterligare någon minuts kokning.
  4. Lägg upp grönsakerna i en bunke och häll över vinäger, citronsaft och rör ner smör.
  5. Täck över dem så att de håller sig varma. Spar kokvattnet!
  6. Forma lammfärsen till biffar och smörstek dem färdiga i pannan.
  7. Stek den finhackade schalottenlöken i smör.
  8. Rör vinbär med socker och låt stå tills servering.
  9. Lägg upp de färdigstekta biffarna på ett fat, häll kokvatten från grönsakerna i pannan samt häll ner den stekta löken.
  10. Red med grädde och koka ner till önskad konsistens.
  11. Servera gärna med potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept