Vodka penne

20 min
4
Vodka penne
Foto: TV4
Från Mitt kök

Snabb pasta med gräddig vodkasås, knapriga pancetta och färskriven parmesan. Vodkan ger rätten en ny, spännande smak som du bara måste testa!

6 december 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g penne
  • 25 g smör
  • 125 g pancetta eller bacon, i bitar
  • 4 msk vodka
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • färska bladpersilja, grovt hackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • parmesanost, färskriven

Gör så här

  1. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisningarna på paketet.
  2. Värm smöret i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt bacon och stek i 3-5 minuter tills gyllene. Tillsätt vodkan och låt koka upp och sjuda i en minut innan du tillsätter grädde, tomatpuré och hackad persilja.
  3. Sjud försiktigt i 5 minuter eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. När pastan är kokt, häll av vattnet och tillsätt till såsen och blanda. Servera med riven parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept