Ugnsgratinerade blåmusslor

30 min
4
Ugnsgratinerade blåmusslor
Foto: TV4
Från Mitt kök

Vinkokta mysslor som gratineras med vitlökssmör och ströbröd. Perfekt som en härlig förrätt.

5 mars 2015
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 450-700 g skalade kokta musslor eller 2,5 liter om köpt i skalen
  • 2-3 dl vitt vin
  • 100 g smör
  • 4 stora klyftor vitlök
  • 1 stor citron, saft av
  • salt och peppar
  • 1 msk persilja, finhackad
  • citronklyftor, till garnering
  • ströbröd

Gör så här

  1. Tvätta och skrubba musslorna, krossa två vitlöksklyftor och stek dem i en gryta tillsammans med lite olja.
  2. Tillsätt musslorna och koka upp dem i vitt vin med lock så de öppnar upp sig, ca 4-8 minuter.
  3. I en kastrull, värm smör tills smält, tillsätt riven vitlök, sedan citronsaft och skal, salt och peppar och hackad persilja.
  4. Placera musslorna i en ugnsfast form, ta bort toppenskalet så musslan är fri och ligger kvar i bottenskalet. Toppa med ströbröd.
  5. Blanda smöret väl, häll försiktigt över musslorna och gratinera i ugnen i ca 4 minuter på 175 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept