Ugnsbakad penne med köttbullar

1 h
4
Ugnsbakad penne med köttbullar
Foto: TV4
Från Mitt kök

Pastagratäng med köttbullar och tomatsås. Toppas med riven cheddarost.

12 april 2014
Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 300 g fullkornspenne
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk tomatketchup
  • 1 msk worchestersås
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 100 g cheddarost, riven
  • grönsallad till servering

Sås

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 burkar krossade tomater (400 g styck)
  • 0,5 dl rött vin
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk strösocker
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga pastan enligt anvisningarna på paketet, låt den rinna av och ställ åt sidan.
  2. Blanda fläskfärsen med lök, worchestershiresås, oregano, vitlök, dijonsenap, tomatketchup, salt och peppar. Blanda allt i en stor bunke och forma färsen till 28-30 köttbullar och lägg dem på en bakpapperstäckt ugnsplåt.
  3. Baka i ugnen på grillfunktion i ca 10-12 minuter tills bullarna fått färg. Vänd dom då och då under tiden så de får jämn färg.
  4. Hetta upp oljan till såsen i en kastrull och stek löken försiktigt. Tillsätt vitlök och stek lite till.
  5. Slå på vin, tomater, oregano, ocker salt och peppar. Låt sjuda i ca 15 minuter till såsen reducerat och tjocknat.
  6. Blanda ner den kokta pastan, köttbullarna och tomtasåsen i en ugnsfast form. Blanda ordentligt och toppa med riven ost. Baka på 200 grader i ca 30 minuter. Servera med grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept