Spicy seafood paella

4 - 6
Spicy seafood paella
Foto: TV4
Från Mitt kök

Paella med marinerade räkor, chorizo och bläckfiskringar.

13 september 2014
Visa mer
4 - 6

Du behöver

  • 12 räkor med skal
  • 2 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 nypa + 1 tsk paprikapulver
  • svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 150 g chorizo, skuren i skivor
  • 1 stor lök, skalad och finhackad
  • 200 g arborio- eller paellaris
  • 4 kvistar timjan
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 125 ml vitt vin
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 400 ml fiskbuljong
  • 200 g frysta bläckfiskringar, tinade
  • 150 g frysta ärtor
  • 1 handfull bladpersilja, finhackad till garnering
  • 1 citron

Gör så här

  1. Lägg räkorna i en skål och tillsätt sedan vitlök, 1 nypa paprikapulver, svartpeppar och olivolja. Rör om så att räkorna blir täckta av marinaden.
  2. Stek sedan chorizo i en stekpanna på hög värme tills slantarna har fått färg. Ta dem ur pannan med hjälp av en hålslev och lägg på en tallrik. Samla upp oljan som chorizon har släppt i pannan.
  3. Stek löken i chorizooljan i cirka 6 minuter tills den mjuknat, tillsätt sedan ris, timjan, gurkmeja, cayenne och 1 tsk paprikapulver. Koka i 3 minuter, häll sedan i vinet och koka i 1 minut innan du häller i tomaterna och buljongen. Sjud i ca 15 minuter, utan att röra, tillsätt sedan räkorna (med marinaden) tillsammans med bläckfisk, ärter och chorizo. Sjud i 5 minuter.
  4. Innan servering, strö över persilja och klyftor av citron. Servera direkt till bordet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept