Saturday night teriyaki chicken

25 min + marinering
6
Saturday night teriyaki chicken
Foto: tv4
25 min + marinering
6

Du behöver

  • 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 lime, skal och saft
  • 5 msk mörk sojasås
  • 1 msk mörkt farinsocker
  • 1 msk solrosolja
  • 1 msk sesamolja
  • 6 kycklingfiléer
  • 300 g äggnudlar
  • 6 vårlökar, fint skivade
  • ca 5 msk sesamfrön
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili, urkärnad och fint skivad, till garnering

Gör så här

  1. Rosta sesamfrön i en het panna, var försiktigt så att de inte bränns vid.
  2. I en stor skål, gör marinaden för kycklingen. Blanda vitlök, chili, limeskal, sojasås, brunt socker, solrosolja och sesamolja, vispa runt tills sockret löser sig.
  3. Tillsätt kycklingen, blanda runt och täck med plastfilm och ställ åt sidan i kylen i minst 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 200 ° C.
  5. Häll kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt, efter halva tillagningstiden, blanda runt och slå marinaden över kycklingen.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och låt rinna av.
  7. Ta ut formen ur ugnen och tillsätt kokta nudlar, salladslök och en pressad limejuice. Blanda runt tills allt är täckt med sås. Strö över sesamfrön och garnera med koriander och röd chili. Servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept