Saltimbocca med salvia och gröna bönor

koket.se
Saltimbocca med salvia och gröna bönor
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Saltimbocca med salvia och gröna bönor

10 ingredienser

Saltimbocca på fläskfilé, proscuttio och salvia. Servera med vitlöksdoftande gröna bönor och tomater.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 600-700 g fläskfilé
  • 1 kruka färsk salvia
  • 8 skivor proscuitto
  • svartpeppar, nymalen

Gröna bönor

  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 450 g hela konserverade tomater
  • 450 g haricots verts
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär bort eventuella senor på fläskfilé och skär den sedan i 1,5 cm tjocka skivor. Placera bitararna på en skärbräda och täck med plastfolie. Med hjälp av en kavel eller handen, banka ut filéerna så de är ca 5 mm tjocka.
  2. Ta bort plastfolie och krydda med lite svartpeppar på vardera sidan av köttet. Placera ut två salviablad i mitten av varje köttbit, vik sedan ihop och linda in i proscuitto.
  3. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i vitlök, tomater, gröna bönor, salt och peppar och låt koka upp. Låt sjuda i ca 20 minuter tills de gröna bönorna har mjuknat. Krossa tomaterna med en slev medan det steks.
  4. Placera en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja. Placera fläskfiléerna i stekpanna och stek i ca 3 minuter på vardera sidan.
  5. Servera fläskfilén med gröna bönorna och njut!