Saltimbocca med salvia och gröna bönor

Saltimbocca med salvia och gröna bönor
Foto: TV4
Från Mitt kök

Saltimbocca på fläskfilé, proscuttio och salvia. Servera med vitlöksdoftande gröna bönor och tomater.

18 april 2015
Visa mer

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 600-700 g hel fläskfilé
  • 1 kruka salvia
  • 8 skivor proscuitto
  • nymalen svartpeppar

Gröna bönor

  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 450 g konserverade tomater
  • 450 g gröna bönor
  • havssalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär bort eventuella senor på fläskfilé och skär den sedan i 1,5 cm tjocka skivor. Placera bitararna på en skärbräda och täck med plastfolie. Med hjälp av en kavel eller handen, banka ut filéerna så de är ca 5 mm tjocka.
  2. Ta bort plastfolie och krydda med lite svartpeppar på vardera sidan av köttet. Placera ut två salviablad i mitten av varje köttbit, vik sedan ihop och linda in i proscuitto.
  3. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i vitlök, tomater, gröna bönor, salt och peppar och låt koka upp. Låt sjuda i ca 20 minuter tills de gröna bönorna har mjuknat. Krossa tomaterna med en slev medan det steks.
  4. Placera en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja. Placera fläskfiléerna i stekpanna och stek i ca 3 minuter på vardera sidan.
  5. Servera fläskfilén med gröna bönorna och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept