Proscuiottolindad kyckling med svampsås

40 min
4
Proscuiottolindad kyckling med svampsås
Foto: tv4
40 min
4

Du behöver

  • 100 g Gruyèreost, fint riven
  • 100 g fryst spenat, tinad, pressa bort överskottsvätska och finhacka
  • 4 kycklingbröst
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 msk olivolja
  • tandpetare
  • 50 g torkad svamp
  • 200 ml kycklingbuljong
  • 1 msk smör
  • 1 lök, skalad och fint skivad
  • 100 g blandade färska champinjoner, skivade
  • 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
  • 75 ml vitt vin
  • 125 ml grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Koka pasta, potatis eller ris.
  2. Till svampsåsen, blöt den torkade svampen i en skål med kycklingbuljong.
  3. Blanda ihop riven ost och hackad spenat i en skål. Lägg kycklingbrösten på en skärbräda och skär, med hjälp av en vass kniv, horisontellt för att skapa en ficka i kycklingbröstet.
  4. Fyll varje ficka med ost- och spenatmix. Linda två skivor parmaskinka runt varje kycklingbröst och sätt fast med en tandpetare.
  5. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg ner kycklingbrösten och stek tills de får en knaprig och gyllene yta.
  6. För över brösten till en ugnsform och baka i ugnen i ca 10 minuter tills prosciutton är krispig och kycklingen är genomstekt.
  7. Gör under tiden svampsåsen. Lägg smöret i stekpannan och fräs den gula löken och färska champinjoner i ca 6 minuter tills de är mjuka. Tillsätt sedan vitlök och stek i ytterligare 2 minuter.
  8. Häll ner den blötlagda torkade svampen tillsammans med kycklingbuljongen. Slå på vitt vin och låt såsen koka upp, minska värmen och låt sjuda i 2-3 minuter tills den tjocknar något.
  9. Ta kastrullen från värmen och rör ner grädden. Smaka av med salt och svartpeppar samt strö över hackad persilja. När kycklingen är klar, lägg ner den i stekpannan tillsammans med såsen och servera med ris, potatis eller pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept