Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kryddig marockansk kycklinggryta med aprikoser och russin serveras med couscous och hackad koriander.

29 november 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 10 kycklinglårfiléer
  • 50 g torkade aprikoser, fint skivade
  • 50 g russin
  • 1 msk solrosolja
  • 2 lökar, skalade och grovhackade
  • 8 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk honung
  • 800 g krossade tomater
  • 0,5 msk grönsaksbuljongspulver
  • 250 g couscous
  • 1 handfull färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Blanda alla kryddorna i en skål. Placera kycklingbitarna i en stor skål, tillsätt hälften av kryddblandningen och blanda tills kycklingbitarna är täckta i kryddorna. Täck och ställ i kylen i en timme eller två för att låta kryddorna sätta smak.
  2. Placera aprikoser och russin i skål och slå på kokande vatten så det täcker.
  3. Hetta upp olja i en stor hög stekpanna på hög värme, tillsätt kycklingbitarna och stek tills brynt runt om. Ta ut kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
  4. Tillsätt lök och vitlök i grytan och stek i ca 1 minut, tillsätt sedan resterande kryddblandning och stek försiktigt tills löken är mjuk. Tillsätt aprikoser, russin och blötläggningsvätskan, honung, hackade tomater och buljongpulver.
  5. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 minuter eller tills såsen har reducerats och tjocknat. Tillsätt kycklingbitarna och rör runt tills de är täckta av såsen. Koka försiktigt i 20 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Förbered couscousen enligt anvisning på förpackningen och servera med kycklingen och generöst med hackad koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept