Marockansk kycklinggryta

Spela video Marockansk kycklinggryta
Foto: TV4

Kryddig marockansk kycklinggryta med aprikoser och russin serveras med couscous och hackad koriander.

29 november 2014
4

Du behöver

  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 10 kycklinglårfiléer
  • 50 g torkade aprikoser, fint skivade
  • 50 g russin
  • 1 msk solrosolja
  • 2 lökar, skalade och grovhackade
  • 8 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk honung
  • 800 g krossade tomater
  • 0,5 msk grönsaksbuljongspulver
  • 250 g couscous
  • 1 handfull färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Blanda alla kryddorna i en skål. Placera kycklingbitarna i en stor skål, tillsätt hälften av kryddblandningen och blanda tills kycklingbitarna är täckta i kryddorna. Täck och ställ i kylen i en timme eller två för att låta kryddorna sätta smak.
  2. Placera aprikoser och russin i skål och slå på kokande vatten så det täcker.
  3. Hetta upp olja i en stor hög stekpanna på hög värme, tillsätt kycklingbitarna och stek tills brynt runt om. Ta ut kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
  4. Tillsätt lök och vitlök i grytan och stek i ca 1 minut, tillsätt sedan resterande kryddblandning och stek försiktigt tills löken är mjuk. Tillsätt aprikoser, russin och blötläggningsvätskan, honung, hackade tomater och buljongpulver.
  5. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 minuter eller tills såsen har reducerats och tjocknat. Tillsätt kycklingbitarna och rör runt tills de är täckta av såsen. Koka försiktigt i 20 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Förbered couscousen enligt anvisning på förpackningen och servera med kycklingen och generöst med hackad koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept