Lammkorv med kryddiga linser

30 min
6
Lammkorv med kryddiga linser
Foto: TV4
Från Mitt kök

Stekt lammkorv serveras med de trendiga puylinserna och karamelliserad lök. Gott och enkelt!

28 februari 2015
Visa mer
30 min
6

Du behöver

  • 225 g puylinser
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk rapsolja
  • 6-12 lammkorvar
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 morötter, finhackade
  • 2 selleri, finhackade
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 nypa mald kanel
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 2 msk färsk bladpersilja, grovhackad
  • extra bladpersilja, till garnering
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 gula lökar, skivade
  • smör

Gör så här

  1. Skölj linserna i en sil under rinnande kallt vatten. Lägg i en kastrull med 6 dl vatten eller enligt instruktionerna på förpackningen. Tillsätt en nypa salt och låt koka upp, minska sedan värmen och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills 'al dente'.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek den skivade löken mycket långsamt på låg värme tills den är gyllenbrun och karamelliserad. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Lägg en matsked rapsolja i stekpannan, tillsätt sedan korv och stek på medelvärme i ca 10 minuter tills korven är genomstekt och brynt, vänd regelbundet.
  4. Värm den återstående oljan i en stekpanna och svetta purjolök, morötter och selleri i ca 10 minuter tills allt mjuknat men inte tagit färg. Rör ner rökt paprika, kummin och kanel och stek med i en minut.
  5. Blanda ner de kokta linser och häll sedan i kycklingbuljong. Smaka av och låt sjuda i några minuter tills du har en lös sås och grönsakerna är helt genomkokta. Slutligen rör i persiljan.
  6. Lägg upp linsgrytan på en stor tallrik och skeda en linje av crème fraiche längs med hela. Toppa med lammkorven och avsluta med karamelliserad lök. Garnera med persilja och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept