Kyckling med grillad sallad och romescosås

40 min
4
Kyckling med grillad sallad och romescosås
Foto: TV4
Från Mitt kök

Grillad kyckling och grillad sallad serveras med romescosås. Romescosås är en klassisk sås från Tarragona som görs på nötter, paprika och tomater.

16 augusti 2014
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 1,2 kg kycklingklubbor

Sås

  • 50 g mandlar, rostade
  • 50 g hasselnötter, rostade
  • 6 klyftor vitlök
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 skiva vitt gammalt bröd, rivet i bitar
  • 0,5 rödlök
  • 1 stor tomat
  • 90 g rostade inlagda paprikor
  • 1 kruka persilja

Sallad

  • 2 romansalladshuvuden, delade
  • 4 stora färska lökar, delade

Gör så här

  1. Förbered romescosås genom att placera alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills de är en fin sås eller röra. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  2. Blanda ner ca 2 msk av såsen tillsammans med kycklingen, blanda väl och låt vila tills de ska grillas.
  3. Blanda sallad och lök med lite olja, salt och peppar.
  4. Grilla sedan kycklingen tills den är genomstekt, ca 15 minuter. Grilla även lök och sallad tills den mjuknar.
  5. Servera kyckling och sallad på en tallrik och ringla romescosås över kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept