Kryddiga kycklingklubbor med fänkålssallad

Kryddiga kycklingklubbor med fänkålssallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Saftiga kycklingklubbor i en härlig kryddblandning serveras med fräsch fänkålssallad och pinjenötter.

5 mars 2015
Visa mer
45 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 12 kycklingklubbor
  • 1 citron, saft och skal
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 tsk kummin
  • 4 tsk havssalt
  • 1 kruka oregano, hackad
  • 2 fänkål, tunt skivade
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, fint riven
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Baka kycklingklubborna i 35 minuter tillsammans med olja, salt och peppar tills den har en innertemperatur på 82 grader inne vid benet.
  3. Rosta sesam och kummin i en torr stekpanna på medelhög värme i ca 2 minuter tills sesamfrön blir gyllenbruna.
  4. Placera de rostade fröna i en mortel tillsammans med salt, citronskal och oreganoblad. Krossa till ett grovt pulver.
  5. Blanda citronsaft och vinäger i en skål tillsammans med riven vitlök, salt och olivolja.
  6. Skär fänkålen så tunt ni kan och lägg tillsammans med pinjenötter. Slå sedan dressingen över och låt stå.
  7. Placera den färdigrostade kycklingen i en skål och blanda tillsammans med saft och skal av citron samt strö över kryddblandningen och blanda runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept