Korv med vitlöksmos och rödlökssås

30 min
4
Fläskkorv med vitlökskorv och rödlökssås
Foto: tv4
Från Mitt kök

Bangers and mash! Korv med mos i en ny tappning. Korv på fläskkött som serveras med ett potatismos smaksatt med vitlök och salvia samt en sås gjord på rödlök.

5 april 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 färska korvar av fläskkött
  • 6-8 blad salvia
  • 1 klyfta vitlök
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 7,5 dl mjölk
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 rödlökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl kycklingbuljong

Gör så här

  1. Skala, skär ner i mindre bitar och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Bryn smör i en kastrull, ca 3-6 msk, tillsätt salviabladen samt en riven eller pressad vitlöksklyfta.
  3. Häll av vattnet från potatisen och krossa potatisen.
  4. Ställ tillbaka på spisen med lite värme på så att inte mjölken blir kall, slå på mjölken successivt medan du krossar.
  5. Smaka av med salt och peppar och slå på all mjölk. Avsluta med salviasmöret, spara lite till servering.
  6. Stick små hål i skinnet på korven så den inte spricker och stek på medelvärme i stekpannan tills korven är tillagad rakt igenom.
  7. När korven är klar, lyft ut korven ur pannan och stek två stycken fint skivade rödlökar i samma fett.
  8. När löken mjuknat, tillsätt mjöl och stek runt. Fortsätt med senap och sist buljong. Vispa så att såsen tjocknar och servera tillsammans med mos och korv, toppad med lite salviasmör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept