Kedgeree

Kedgeree
Foto: TV4
Från Mitt kök

En brittisk klassiker som har indiskt ursprung. Risrätt med garam masala, rökt fisk och ägg.

30 augusti 2014
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 msk smör, plus lite extra
  • 1 lök, skalad och finhackad
  • 250 g basmatiris, tvättat och avrunnet
  • 1 msk garam masala
  • 1 rågad tsk gurkmeja
  • 600 ml kycklingbuljong
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 2 små rökta fiskfiléer
  • 1 handfull bladpersilja, hackad
  • 3 löskokta ägg, skalade och halverade
  • 1 citron

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det skummar och är gyllene. Tillsätt lök, minska värmen och svetta försiktigt i ca 8 minuter tills den har mjuknat.
  2. Tillsätt riset, garam masala och gurkmeja och koka försiktigt tills allt är täckt i löken och smöret.
  3. Tillsätt buljongen och blanda väl. Täck med ett lock och låt koka försiktigt under 15 minuter tills all vätska har absorberats. Cirka 5 minuter innan riset är kokt, rör i havssalt och svartpeppar efter behov och lägga fiskfiléer över toppen, sprid ut dem med lite extra smör.
  4. Fortsätt tillagningen under lock tills riset är kokt. Servera generösa portioner som toppas med persilja, löskokta ägg och citronskivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept