Jerkkyckling med mangosalsa

25 min + marinering
4 - 6
Jerkkyckling med mangosalsa
Foto: TV4
25 min + marinering
4 - 6

Du behöver

  • ca 1 kg kycklingfilé

Marinad

  • 2 Scotch bonnet chilifrukter, finhackade
  • 3 lime, skal och juice
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tumstor färsk ingefära, skalad och fint riven
  • 3 tsk allspice
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • 6 timjanstjälkar
  • 2 msk honung
  • 6 msk tomatketchup

Mangosalsa

  • 2 mango, skalad och tärnad
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 1 liten röd chili, finhackad
  • 1 lime, juice
  • 2 msk olivoilja
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka koriander

Servering

  • koriander
  • lime, klyftad

Gör så här

  1. Kyckling
    Placera alla ingredienserna till marinaden i en stor återförslutningsbar påse och blanda ihop.
  2. Lägg kycklingen, förslut påsen och skaka tills allt är blandat. Vila i kylen för att marinera i minst 2 timmar, eller över natten om du har tid.
  3. Blanda alla ingredienserna till salsa (utom koriander) i en skål och krydda med havssalt och svartpeppar. Blanda ner koriander när du är redo att servera.
  4. Ta ut kycklingen ur kylskåpet 30 minuter innan du är redo att grilla. Grilla kycklingbitarna i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servera kycklingen med mangosalsa och några limeklyftor och korianderkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept