Italienska köttbullar i tomatsås

40 m
4 - 6
Italienska köttbullar i tomatsås
Foto: TV4
Från Mitt kök

Donal Skehans recept på köttbullar som tillagas i en gudomlig tomatsås med rödvin i.

12 mars 2015
Visa mer
40 m
4 - 6

Du behöver

Köttbullarna

  • 300 g fläskfärs
  • 300 g köttfärs
  • 100 g ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk tomatketchup
  • 1 tsk torkad oregano
  • 300 g linguine
  • havssalt
  • malen svartpeppar

Tomatsåsen

  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, skalad och finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 2 x 400 g hackade tomater på burk
  • 1 msk tabasco
  • 1 msk torkad oregano,
  • 1,5 dl rödvin

Gör så här

  1. Blanda färsen med ströbröd, hackad vitlök, senap, ketchup, oregano, salt och peppar i en stor skål.
  2. Ta teskedsstora bitar av färsen och rulla till bullar.
  3. Placera köttbullarna på en bakplåt och låt vila i kylen.
  4. Värm olivolja i en stor kastrull på en medelhög värme. Stek löken i tre minuter. Tillsätt sedan vitlök och stek i ca en minut.
  5. Tillsätt de konserverade tomaterna, tabascon, oregano och rödvin och koka upp.
  6. Sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills såsen har reducerats. Skumma bort eventuell olja om det behövs.
  7. Smaka av med havssalt och svartpeppar.
  8. Lägg köttbullarna i kastrullen, se till att de täcks av sås. Låt såsen koka upp och låt sjuda ytterligare 15 minuter.
  9. Servera med linguine, kokta enligt anvisningarna på förpackningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept