Donals köttgryta med stout

2 h
6
Donals köttgryta med stout
Foto: TV4
Från Mitt kök

Mustig köttgryta med guinness och selleri. Lättlagad, sköter sig själv på spisen.

14 mars 2015
Visa mer
2 h
6

Du behöver

  • 1-2 msk rapsolja
  • 1 kg nötkött, i mindre bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 morötter, grovhackade
  • 2 selleristjälkar, grovhackade
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1,5 dl köttbuljong
  • 50 cl stout, tex. Guinness eller Murphys
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 30 g vetemjöl
  • kokt potatis, till servering

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn köttet i två omgångar, vara noga med att alla bitar får stekyta. Ta bort och ställ åt sidan på en tallrik.
  2. Tillsätt olja och steka sedan lök, morötter och selleri.
  3. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med vitlöken.
  4. Häll i buljong, stout, lagerblad och krydda med salt och peppar efter smak. Sjud försiktigt under ca 1,5 timme tills vätskan har reducerats.
  5. Om såsen inte är tillräckligt tjock, häll över vätskan i en mindre kastrull och koka ner den separat, blanda med mjöl över värme om det behövs. Sjud försiktigt tills du har en tjockare sås, slå sedan tillbaka över köttet.
  6. Servera grytan med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept