Chorizo chicken bean stew (chorizo- och kycklinggryta)

1,5 h
6
chorizo chicken bean stew
Foto: tv4
1,5 h
6

Du behöver

  • 1 tsk olivolja
  • 150 g chorizo, gärna rå skuren i bitar
  • 1-2 tsk rökt paprikapulver
  • 6 kycklinglår
  • salt och svartpeppar
  • 1 rödlök, skalad och finhackad
  • 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 150 ml rött vin
  • 800 g plommontomater på burk
  • 500 ml kycklingbuljong
  • 400 g cannellinibönor på burk, sköljda
  • bladpersilja
  • lantbröd

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta på hög värme. Lägg ner chorizon och stek tills den får yta. Tillsätt rökt paprikapulver efter smak (beroende på sort kan kryddan ge ganska mycket hetta).
  2. Lyft ut chorizon från grytan med en hålslev och lämna kvar den röda oljan i grytan.
  3. Krydda kycklingklubbor med havssalt och svartpeppar och lägg dem i grytan i omgångar, bryn tills de har en bra färg på alla sidor. Lägg åt sidan tillsammans med chorizo.
  4. Fräs lök och vitlök i 5 minuter i samma röda olja tills löken har mjuknat. Häll i rödvin och tomaterna.
  5. Med hjälp av en potatispress eller baksidan av en gaffel, mosa tomater i spadet, häll sedan i buljongen och koka sedan upp vätskan.
  6. Lägg i kycklinglår och chorizo i grytan. Låt koka upp och sänk sedan temperaturen. Täck med lock och låt sjuda i ca 1 timme tills kycklingen är helt tillagad.
  7. Ca 5 minuter innan servering, rör ner bönorna i grytan. När de är varma, servera grytan i djupa skålar. Garnera med bladpersilja och lantbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept