Ceviche på havsabborre

15 min
4
Ceviche på havsabborre
Foto: TV4
Från Mitt kök

Donal Skehans ceviche gjord på råa havsborrefiléer som marinerats i juice från citrusfrukter och lite socker. Serveras med tomat, koriander och chili.

21 januari 2015
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 400 g havsabborre, filéer utan skinn och ben
  • 0,5 rödlök, fint skivad
  • 3 lime
  • 1 apelsin
  • havssalt
  • 1 msk socker
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • 3 plommontomater, finhackade
  • 1 kruka koriander
  • olivolja
  • tortillachips

Gör så här

  1. Placera löken i isvatten under 10 minuter för att slippa den starka löksmaken.
  2. Skiva fisken i 2 x 2 cm kuber, lägg i en skål och krydda med havssalt. Låt vila i 2-3 minuter
  3. Vispa under tiden ihop fruktjuice med socker så det löser sig. Häll sedan över fisken och avsluta med chili. Rör om och låt marinera i kylen, ca 10 minuter.
  4. Blanda ner koriander, tomater och rödlöken i skålen. Servera med några droppar olivolja av god kvalitet på toppen och tortillachips på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept