Biff med rödvinssås och hasselbackspotatis

1 h
4
Biff med rödvinssås och hasselbackspotatis
Foto: tv4
Från Mitt kök

Donals stekta biff serveras med en superenkel rödvinssås och smörig hasselbackspotatis.

5 mars 2015
Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 800 g ryggbiff med fettkappa
  • 20 små potatisar
  • 2 msk smör
  • 1 generös nypa havssalt
  • svartpeppar

Såsen

  • 1,5 dl rött vin
  • köttsaft
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 msk mjöl
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör i en kastrull.
  3. Placera potatisen på en träslev, lägg potatisen i håligheten och skär ner, sleven kommer att hindra dig från att skära hela vägen igenom.
  4. När du är klar, placera alla potatisar med den skivade sidan uppåt i en långpanna och pensla var och en med det smälta smöret. Strö över ganska rejält med grovt havssalt och peppar.
  5. Rosta i cirka 45 minuter eller tills de lagade rakt igenom och gyllenbruna.
  6. Salta och peppra köttet generöst. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme och stek biffarna i 2-3 minuter på varje sida.
  7. Lägg biffarna på en tallrik, täck med folie och låt dem vila så köttsaften stannar i köttet. Spara eventuell köttsaft i stekpannan.
  8. Finhacka rödlöken och stek på låg värme i samma panna som köttet stektes i tills löken är mjuk.
  9. Hetta upp stekpannan och tillsätt rött vin och buljongen. Låt sjuda i några minuter. Tillsätt mjölet, blanda väl och låt det sjuda i några minuter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept