Placera potatisen på en träslev, lägg potatisen i håligheten och skär ner, sleven kommer att hindra dig från att skära hela vägen igenom.
När du är klar, placera alla potatisar med den skivade sidan uppåt i en långpanna och pensla var och en med det smälta smöret. Strö över ganska rejält med grovt havssalt och peppar.
Rosta i cirka 45 minuter eller tills de lagade rakt igenom och gyllenbruna.
Salta och peppra köttet generöst. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme och stek biffarna i 2-3 minuter på varje sida.
Lägg biffarna på en tallrik, täck med folie och låt dem vila så köttsaften stannar i köttet. Spara eventuell köttsaft i stekpannan.
Finhacka rödlöken och stek på låg värme i samma panna som köttet stektes i tills löken är mjuk.
Hetta upp stekpannan och tillsätt rött vin och buljongen. Låt sjuda i några minuter. Tillsätt mjölet, blanda väl och låt det sjuda i några minuter före servering.