Beef and mint salad

koket.se
beef sallad
Foto: tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Beef and mint salad

14 ingredienser

30 min

Biffsallad med rostat ris, bok choy, sockerärtor, mynta och jordnötter. Gott!

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 75 g basmatiris
  • 2 bitar ryggbiff (à 200 g/styck)
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 schalottenlökar
  • 1 citrongräs
  • 1 gurka
  • 2 bok choy (eller pak choi)
  • 100 g sockerärtor
  • 1 kruka mynta
  • 75 g salta jordnötter
  • olivolja

dressing

  • 1 tsk rörsocker
  • 1 limefrukt, zest och juice
  • 3 tsk fisksås

Gör så här

  1. Placera det torra okokta riset i en kastrull på medelhög värme och stek tills det är rostat och lätt gyllenbrunt.
  2. Placera det varma riset i en mortel och krossa tills du har ett grovt pulver.
  3. I en stor bunke, förbered dressingen genom att vispa ihop socker och limejuice tills sockret löst sig.
  4. Tillsätt fisksås, vispa igen och ställ åt sidan.
  5. Placera en stor grillpanna på spisen med hög värme och gnid in biffarna med lite olja. Stek biffarna i 3-4 minuter på varje sida om du vill ha medium rare.
  6. Lägg sedan i folie på en tallrik och låt vila i 5 minuter.
  7. Tillsätt fint hackad chili, schalottenlök och citrongräs till dressingen. Skär sedan tunna skivor av gurka, bok choy, sockerärtor och mynta och vänd ner i dressingen. Blanda ordentligt.
  8. Skiva biffarna tunt och lägg dem i skålen med hälften av det rostade riset och hälften av jordnötterna.
  9. Blanda igenom och slå ut på ett stort serveringsfat. Garnera med resterande rostat ris, jordnötter och myntablad.