Bananpannkakor med kondenserad mjölk

20 m
4
Bananpannkakor med kondenserad mjölk
Foto: TV4
Från Mitt kök

Vietnamesiska pannkakor fyllda med karamelliserade bananer. Supergod efterrätt som ofta är poppis hos barn.

7 april 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

Pannkakor

  • 100 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk smör

Karamelliserad bananfyllning

  • 8 bananer
  • 2 msk strösocker
  • 25 g smör
  • 0,5 lime
  • 4 msk sötad kondenserad mjölk
  • 4 msk kokosflingor
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • choklad, att riva över

Gör så här

  1. Häll mjöl och salt i en skål och gör en grop i mitten. Knäck äggen i mitten, häll sedan i ungefär hälften av mjölken och hälften av smöret. Rör ihop till en smet. Tillsätt sedan resten av mjölken.
  2. Skala och halvera bananerna på längden. Täck bananerna med socker. Smält smöret på medelvärme i en stor teflonpanna.
  3. Lägg i de sockrade bananhalvorna och koka dem på båda sidor tills de är gyllenbruna. Lägg bananerna på en tallrik och pressa över lite limejuice.
  4. Torka ur stekpannan och smält sedan smör på medelhög värme. Häll på en slev av smeten och snurra pannan tills smeten täcker botten. Stek pannkakan i en till två minuter, vänd sedan och sänk värmen.
  5. Toppa med två karamelliserade bananhalvor och ringla över en matsked kondenserad mjölk över var och en. Strö kokosflingor på toppen och slå ihop pannkakan i ett paket så att fyllningen stängs in. Lägg upp på en tallrik och håll den varm i ugnen eller under en annan tallrik medan du steker de sista tre pannkakorna.
  6. Servera pannkakorna med rostade sesamfrön, kokos och riven choklad på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept