Saftig mandelkaka med råkräm

1 h
1 kaka
Saftig mandelkaka med råkräm
Foto: tv4
Från Mitt kök

Saftig mandelkaka på mandelmjöl. Servera mandelkakan med råkräm (råkräm är som en lättare vaniljkräm) färska bär som hallon, jordgubbar och vinbär.

5 juni 2013
Visa mer
1 h
1 kaka

Du behöver

Mandelkaka

  • 100 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 4 äggvitor ( spara äggulorna till råkrämen)

Råkräm

  • 4 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 vaniljstång, skårad
  • 4 dl vispgrädde

Till servering

  • 400 g blandade färska bär, jordgubbar, hallon och vinbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform.
  2. Bryn smöret på medelvärme, det ska få lite färg. Sikta samman mandelmjöl, florsocker och vetemjöl i en skål.
  3. Tillsätt äggvitorna och rör runt, häll över det avsvalnande smöret.
  4. Fördela smeten i formen och grädda ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna. Gör råkrämen under tiden.
  5. Vispa äggulorna och strösocker och frön från vaniljstången.
  6. Vispa grädden tills den bildar fasta toppar och vänd sedan ner den försiktigt i vaniljsåsen.
  7. Ta en bit mandelkaka och toppa med färska bär, servera med råkräm. Och njut i solen!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept