Pistage- och mandelkaka med honung

1,5 h
Pistage- och mandelkaka med honung
Foto: tv4
Från Mitt kök

En god och ganska mäktig kaka på malda pistagenötter och mandelmjöl. Ringla varm honung över och servera med yoghurt. Glutenfri.

13 november 2013
Visa mer
1,5 h

Du behöver

  • 125 g + 0,5 dl hela pistagenötter
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl honung

Till servering

  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Täck botten på en brödform med bakplåtspapper.
  3. Mal pistagenötterna i en mandelkvarn eller mixa riktigt fint i matberedaren.
  4. Blanda pistagemjölet (ca 2,5 dl) med mandelmjöl, florsocker och salt.
  5. Smält smöret och låt svalna något.
  6. Tillsätt äggen och äggvitan i de torra ingredienserna och avsluta med smöret.
  7. Häll kaksmeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Titta med en tandpetare om kakan är klar.
  8. Värm honung på låg värme i en kastrull och tillsätt resten av de hela pistagenötterna.
  9. Ta kakan ur formen och ställ på ett fat. Häll över honungen medan kakan fortfarande är varm och kan
    absorbera den.
  10. Skär i skivor och servera kakan med lite turkisk yogurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept