Pavlova med grädde och hemgjord rabarbersylt

16 portionsmaränger
Pavlova med grädde och hemgjord rabarbersylt
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Små portionspavlova, maränger toppade med grädde samt hallon- och rabarberkompott. En enkel och god efterrätt till midsommar!

Krispig maräng med ett underbart segt inre. Låt till årets midsommarefterrätt vara enkel men otroligt gott. Njut av en maräng med svenska rabarber!

12 juni 2013
Visa mer
16 portionsmaränger

Du behöver

Pavlova

  • 4 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft eller några droppar ättika
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse

Hemgjord rabarbersylt

  • 200 g rabarber
  • 100 g färska hallon
  • 2 dl strösocker

Till severing

  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa upp äggvitor, citronsaft i en metallskål till ett mjukt skum.
  3. Blanda strösocker och majsstärkelse och tillsätt lite i taget, medan du konstant vispar till hårda toppar.
  4. Klicka ut 16 st generösa klickar maräng på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ca 40 minuter och stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar.
  6. Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Tillsätt sockret och låt småkoka tillsammans med hallon på medelvärme tills rabarbern är mjuk. Jag brukar mosa de större bitarna med en gaffel. Men lite struktur är trevligt. Ska du inte använda sylten på en gång så häll över i en ren glasburk.
  7. Vid servering, vispa upp grädden och krossa ett hål i varje maräng och fyll med grädde. Skeda över lite sylten och njut av en otroligt god sommarefterätt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept