Lyxbullar med mörk choklad och kanel

12 - 15 bullar
Lyxbullar med mörk choklad och kanel
Foto: TV4
Från Mitt kök

Baka riktigt lyxiga bullar med fyllning på mörk choklad och kanel. Bullarna är kalljästa så de tar en stund att jäsa men blir extra saftiga och får underbar smak.

Här har vi kanelbullen i ny tappning. Fyllning med kanel och mörk choklad blir den perfekta kryddiga kombinationen till den lätt söta bulldegen. Här värmer jag inte degspadet så jäsningen tar lite längre tid, men det är det värt! Du får en enorm smak och arom på din bulldeg!

27 mars 2013
Visa mer
12 - 15 bullar

Du behöver

Bulldeg

  • 25 g jäst
  • 1,75 dl mjölk, rumsvarmt
  • 1 stort ägg
  • 1 dl strösocker
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör, rumstempererat

Fyllning

  • 200 g mörk choklad, fint hackad
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kanel, malen
  • 50 g smör, rumstempererat

Pensling

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • en nypa salt

Smultopping

  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 50 g smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Bulldeg
    Smula jäst i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk, ägg, strösocker och vetemjöl. Blanda samman och tillsätt salt och smör.
  3. Knåda degen i maskin i ca 10 minuter tills den är elastisk och fin. Låt jäsa i en stor skål till dubbel storlek, ca 1,5-2 timmar.
  4. Fyllning
    Blanda hackad mörk choklad, strösocker och kanel.
  5. När degen jäst; kavla ut till en rektangel.
  6. Bred ut ett jämt lager av mjukt smör och toppa med den choklad-, socker- och kanelblandningen.
  7. Rulla ihop degen från långsidan. Försegla ändarna så att fyllningen inte flyter ut.
  8. Forma degen till ett U, vrid degen åt motsatt håll så att det ser ut som en ''fläta''.
  9. Dela degen i 12-15 bitar. Använd gärna bullformar så att fyllningen inte rinner ut.
  10. Låt dina lyxbullar jäsa under plastfilm på plåt till dubbel storlek, ca 1 timme. Vispa upp ägg till pensling, tillsätt mjölk och salt.
  11. Smultopping
    Nyp ihop florsocker, mjöl och smör till smulor. Toppa bullarna med smulor.
  12. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 10 min tills bullarna fått fin färg. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept