Krämiga kokostoppar

koket.se
Krämiga kokostoppar
Foto: TV4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Krämiga kokostoppar

7 ingredienser

Kokostoppar är klassiska småkakor som är enkla att baka! Här är Christina Gyllners recept med tips på hur de blir som allra godast. Prova gärna att smaksätta med citronskal. Även krossad avrunnen ananas är riktigt gott.

Se Christina Gyllner laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 200 g kokos, riven
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk grädde
  • 0,5 krm vaniljpulver (eller vaniljsocker)
  • 1 limefrukt, rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop samtliga ingredienser och låt smeten få svälla i ca 15 min. Ju längre desto bättre. Ibland gör jag smeten på morgonen, och bakar ut på kvällen. Då har smeten stått och gotta till sig i kylen hela dagen!
  3. Klicka ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ca 1-2 msk smet per kaka, beroende hur stora du vill ha dem.
  4. Grädda dina kokostoppar i ca 10 min tills de precis börjar få färg. Hemligheten till saftiga kokostoppar är att inte övergrädda. Låt dem knappt få färg. De är ömtåliga men kommer att stelna till när de svalnar.
  5. Låt svalna, lägg kakorna i en burk med lock medan de är ljumna om du inte vill ha en krispig yta på kakorna, då blir de sådär härligt sega som jag minns dem från när jag var liten.