Kladdkaka med muscovadosocker

45 min
4 - 6
Kladdkaka med muscovadosocker
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kladdkaka kan bakas på många olika sätt. Här bjuder Christina Gyllner på en variant med muscovadosocker, espressopulver och mörk choklad.

Jag har provat att grädda i 20, 25 och 35 minuter. Denna kaka behöver runt 27-30 min i ugnen. Allra bästa sättet är att provbaka några gånger så du lär känna din ugn. /Christina Gyllner

22 januari 2014
Visa mer
45 min
4 - 6

Du behöver

  • 2 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 150 g smält smör
  • 50 g mörk choklad
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk espressopulver

Till servering

  • vispad grädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj en 24 cm springform alt lägg bakplåtspapper i botten.
  3. Rör samman ägg och båda sockersorterna i en skål.
  4. Smält smör och tillsätt chokladen, rör tills det smält.
  5. Tillsätt sedan försiktigt i äggsmeten.
  6. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner till en jämn smet.
  7. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 27-30 min. Låt svalna ordentligt. Kakan är godare när den fått sätta sig och blivit sval.
  8. Servera med vispad grädde och pudra lite florsocker över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept