Höstiga cupcakes med pumpa

12 cupcakes
Höstiga cupcakes med pumpa
Foto: tv4
Från Mitt kök

Cupcakes på pumpapuré smaksatt med kanel, ingefära, muskot och nejlika. Variera med morot istället för butternutpumpa om du vill.

I välsorterade mataffärer börjar man hitta pumpapuré på burk.
Vill du inte göra din egen pumpkin pie krydda kan du byta ut den mot samma mängd malen kanel. Du kan även byta ut pumpapurén mot rivna morötter, men purén gör är att resultatet blir otroligt saftigt och len kaka. Prova! Du kommer inte ångra dig. Du kan även tillsätta nötter i smeten.

23 oktober 2013
Visa mer
12 cupcakes

Du behöver

Cupcakes

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 stora ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,25 tsk salt
  • 1 tsk hemmagjord pumpkin spice, se nedan
  • 200 g pumpapuré

Frosting

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g cream cheese
  • 4 dl florsocker, siktat

Dekoration

  • pecannötter
  • jelly beans

Pumkin pie spice

  • 1 msk malen kanel
  • 0,75 tsk malen ingefära
  • 0,75 tsk malen muskotnöt
  • 0,25 tsk kryddpeppar
  • 0,25 tsk malen nejlika

Gör så här

  1. Hittar du inte pumpapuré kan du rosta din egna butternutpumpa i ugnen. Halvera i så fall pumpan, täck med folie och baka i 175 grader tills den är helt mjuk. Skrapa ut och tillsätt i smeten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och klä en muffinsplåt med pappersformar.
  3. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och pumpkin spice i en skål.
  5. Tillsätt pumpapuré i smeten och sedan mjölet. Blanda väl.
  6. Fördela i muffinsformarna och grädda i ca 20 minuter tills en tandpetare kommer ut rent. Låt svalna.
  7. Vispa smör tills det är krämigt, tillsätt cream cheese och vispa samman. Sikta över florsockret och vispa fihop tills en krämig frosting.
  8. Spritsa eller bred frosting över varje cupcake och toppa med en pecannöt och en jelly bean.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept