Halloweencheesecake med kokos och vanilj

Halloweencheesecake med kokos och vanilj
Foto: TV4
Från Mitt kök

En helt otroligt god cheesecake med smak av vanilj och kokos. Dekorera med spindelnät i choklad till halloween! Enkel att baka, du behöver inte förgrädda skalet. Perfekt att förbereda och låta stå i kylen över natten.

30 oktober 2013
Visa mer

Du behöver

Botten

  • 250 g riven kokos
  • 50 g smält smör
  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

Cheesecake

  • 500 g cream cheese
  • 250 g ricotta
  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Dekor

  • 25-50 g mörk choklad, smält
  • lakritsgodis

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till botten. Tryck ut i en 24 cm springform och upp mot kanterna och ställ i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Blanda cream cheese och ricotta slätt i en matberedare eller använd en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, pulsera mellan varje ägg. 
  4. Häll i socker och frön från vaniljen. Vispa slätt.
  5. Ta formen ur frysen, häll smeten i formen och slå springformen mot bordet lite lätt så att
    luftbubblor försvinner.
  6. Ta nu den avsvalnade smälta chokladen, häll i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet.
  7. Spritsa runda ringar, börja i mitten och arbeta utåt mot kanten. Ta sedan en tandpetare och dra i en rörelse, från mitten till hörnan. Rengör tandpetaren efter varje drag. På detta sätt får du ett spindelnät.
  8. Sätt försiktigt din cheesecaken i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar tills
    ugnen svalnat. Ställ sedan i kylen tills servering. Dekorera med lakritsgodis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept