Citronkakor med lemon curd

12 små kakor
Citronkakor med lemon curd
Foto: TV4
Från Mitt kök

Citronkakor med lemon curd, Christina Gyllners fyllda, mjuka småkakor.

6 mars 2013
Visa mer
12 små kakor

Du behöver

Citronkakor med lemon curd

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 50 g smör
  • 0,75 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 liten citron, rivet skal
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 burk lemon curd

Till pensling

  • 1 dl strösocker
  • 50 g smält smör
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Citronkakor med lemon curd
    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en minimuffinsplåt med smör.
  2. Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål.
  3. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg och citronskal under omrörning. Varva de torra ingredienserna med mjölken och blanda väl.
  4. Fördela lite smet i botten av formen, klicka ner lemon curd (ca en halv tesked) och fördela sedan resterande smeten över klicken med lemon curd.
  5. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt citronkakorna svalna lite.
  6. Pensling
    Blanda citronskal och strösocker. Fördela med fingertopparna så sockret blir lite ''blött''. Pensla lite smält smör på varje kaka och doppa var och en i citronsockret. Servera dina citronkakor till eftermiddagsfikat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept