Chokladbakelse med marängtäcke

ca 45 min
4
Chokladbakelse med marängtäcke
Foto: tv4
ca 45 min
4

Du behöver

Chokladbakelse

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad
  • 2,5 dl grädde
  • 2 stora ägg

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Chokladbakelse
    Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram en ungssäker form på ca 15 x 15 cm. Du kan använda en större form, men håll koll på gräddningstiden då.
  2. Bryt chokladen i bitar i en tjockbottnad kastrull och häll över grädden. Värm försiktigt tills chokladen smält.
  3. Vänta tills chokladen svalnat något. Vispa ner ett ägg i taget och vispa hela tiden.
  4. Häll smeten i formen och grädda i 20 min tills chokladkakan precis ''stannat''.
  5. Maräng
    Värm äggvitor och strösocker i en metallskål över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält, det ska vara lent när du känner på smeten mellan tumme och pekfinger. 
  6. Vispa sedan marängen kall och fluffig i ca 10 min.
  7. Bred marängen över kakan och bränn av ytan. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept